Desertai, Gluten Free

Ypač saldus avižiniai keksiukai / Gluten free

Pilno grūdo avižinių dribsnių mūsų namuose galima rasti visada, iš jų verdu košes, naudoju kepsniams, dedu į kokteilius pusryčiams, kepu pyragus, keksiukus, sausainius, taip pat darau šaldiklyje desertus … sąrašas būtų ilgas, nes jų panaudojimas labai didelis. Kur be naudočiau juos (vietoje įprastų miltų) jie mums puikiai tinka!

Kai dukrytė paprašo keksiukų...



Receptas:
3 puod. eko pilno grūdo avižinių dribsnių
2 chia sėklų kiaušiniai (kaip daromi čia)
2 v.š datulių sirupo 
1 a.š kepimo miltelių (namuose gamintų)
0,5 puod. eko sultana razinų

Viršus:
2 v.š eko kakavos
1 v.š datulių sirupo

Papildomai :
šilauogės (naudojau šaldytas)
eko kakava

Veiksmas:
1. Įkaitinti orkaitę iki 180temp.
2. Avižinius dribsnius užmerkti 2 val.
3. Išbrinkusius dribsnius būtina gerai nusausinti.
4. Tada galima sumaišyti viską kartu (su chia kiaušiniu, datulių sirupu, kepimo milteliais bei razinomis.) 
5. Gautą masę dėti į keksiukų formeles (aš naudojau ne dideles).
6. Kepti orkaitėje 180temp., apie 25-30min.

7. Keksiukus atvėsinti ant kepimo grotelių.
Darome kakavinį kremą
8. Datulių sirupą su kakava atsargiai, bet gerai išmaišyti iki vientisos masės. / Jei matote, kad nesigauna, maišykite ilgiau, arba įpilkite sirupo / kakavos daugiau.

9. Kremą tepti ant keksiuko viršaus.
10. Papuošti šilauogėmis / pabarstyti viršų kakava.

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

One thought on “Ypač saldus avižiniai keksiukai / Gluten free

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *