"Leyla restaurant – Lebanese cuisine" – Vilnius

614 819 Vegan Pipiras

Senai buvome kokioje kavinėje / restorane pastaruosius mėnesius. Pasitaikius progą Vilniuje aplankėme naują mums vietą (kurią radome per Augalybę) , tai Leyja restoraną, kuris yra Libanietiškas (pirmą kartą į tokį ėjome!).

Vaikai važiuodami jau žinojo, kad vykstame pavalgyti, todėl nekantriai laukė kur mes galėsime paskanauti naujų, nematytų skonių.

Užėją pamatėme nedidelį restoraną, tačiau jaukų. Radome vietos atsisėsti prie lango. Žinoma vaikams laaaabai patiko ten sėdėti. Atnešė mums vandenuko. Tai dukrytei įspūdį sudarė kaip, kad ir man ąsotėlis, kuris uždengtas buvo.

Rinkomės iš menių, ką skanaus pavalgyti. Mums pasiūlė visiems paskanauti „veganišką lėkštę”, kuriame bus visko po truputi paragauti. Papildomai paėmėm keptų bulvyčių.

Veganišką lėkštę sudarė : Įdaryti vynuogių lapai, falafeliai, humusu, „Baba Ghanoush”, „foul” pupelėmis, „balila” , daržovėmis, salotomis, duona ir bulvėmis.

Laukėm atnešant maisto, mes gėrėme vandens, o vaikai atrado žaidimų. Mažajam patiko pelytės, o dukrytei nematyta knygutė.

Greitai mums viską paruošė ir atnešė. Žiūrint į lėkštę atrodė, kad mes nebūsime sotūs, nes kiekis buvo nedidelis. 😀

Padalinus visiems bulvių, skanavome visko po truputį. Sunku patikėti, tačiau atvykę buvome visiškai išalkę, o pavalgę tapome laaabaai sotūs. Tikrai verta ateiti paskanauti ir išeiti sočiu pilvu.

Vaikai tiek privalgė, kad net valgyti nenorėjo iki kitos dienos (o mes skanavome apie pietus visa tai).

Maistas buvo skanus ir kas svarbiausia mums, tai sotus. Visi patiekalai geri buvo, verta užsisakyti šią lėkštę ir viską išragauti.

Gavau patarimų apie humusą : gaminant humusą nes čia pirmą kartą ragavau tokį skanų humusą. Man papasakojo, kad tradicinis humusas gaminamas iš avinžirnių (50proc.) ir Tahini padažu (50proc.) plius papildomi prieskoniai. Aš asmeniškai Lietuvoje nerandu tokio gero, kad būtų nekartus. Jie taip pat man patvirtino, kad čia nerasime gero. Jie patys perka iš Lenkijos.

Ačiū jums už patarimą, ačiū už priėmimą. Rekomenduojame ir jums apsilanktyti.

Šį restoraną rasti galite adresu : Liejyklos gatvė 1, Vilnius, Lithuania
Facebook puslapyje čia : „Leyla restaurant – Lebanese cuisine”

 

Komentarai

Komentarų

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

    error: Content is protected !!