Desertai

Keksiukai su aguonomis / Kovo 8d.

Šiandieną mūsų diena, todėl būtina pasilepinti! Argi ne??? 😀 😀 😀

Kovo 8d. proga gavome gėlyčių nuo mūsų vyreliu. Tai jau negalėjau nepadaryti kažko skanaus ir paprasto šios dienos proga. Gaminau keksiukus su aguonomis. 🙂

Rekomenduoju: juos kepti mažų keksiukų formelėje.

Receptas:
3 puod. spelta baltų miltų
20 vnt šviežių datulių
3 puod. filtruoto vandens
3 v.š. obuolių acto
150g aguonų
4 v.š eko kokoso aliejaus (tirpinto)
2 a.š vanilės ekstrakto

Veiksmas:
1. Datules užmerkti su 3 puod. vandeniu ir palaikyti 1val.
2. Įkaitinti orkaitę iki 180temp.
3. Nuplikyti aguonas verdančiu vandeniu, nusausinti.
4. Datules suplakti kokteilinėje iki vientisos masės su vandeniu.
5. Gautą datulių masę sumaišyti su aguonomis, aliejumi, vaniles ekstraktu.
6. Sijotus (!) miltus sumaišyti skystąją dalimi.
7. Į gautą tešlą įmaišyti sodą nugesintą su obuoliu actu.
8. Tešlą pilti į nedideles keksiukų formeles, dėti į įkaitintą orkaitę.
9. Keksiukus kepti 180temp., apie 25min.
10. Atvėsinti iškeptus keksiukus ant atvėsinimo grotelių. Juos skanauti tik atvėsusius.

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *