Žirnelių ir morkų draugystė / tobula!

1024 765 Vegan Pipiras

Receptas iš vaikystės, kas mane sužavėjo savo skoniu. Tikriausiai ne esu skaniasnio dalyko ragavusi būdama kaime, ką galėčiau pagaminti maitinantis veganiškai.

Sudėtis:
1 ind. konservuotų žirnelių
600g morkų
druska „alpen berghern” 
6 v.š miltų (tinka bet kokie, kas gali sutraukti vandenį)

Veiksmas:
Morkas nuskusti ir sutarkuoti. Aš naudojau tokio šiaudelių formos (zaliavalgis.lt) , nes man morkos pačios skaniausios su ja. Tarkuotas morkas dėti į keptuvę / troškintuvą įpilti šaukštą vandens, uždengti dangčiu ir pašildyti, kol jos pakeis spalvą (tai truks iki 5min). Į morkas dėti nusausintus žirnelius, berti druską, uždengti dangtį ir troškinti 5min. Miltus sumaišyti su 1/4 puod. vandens. Miltų masę pilti į troškinamas morkas, papildomai pilti vandens iki morkų. Pamaišyti ir palikti troškinti 5min.

Skanaus!

P.s skanu valgyti vieną, tačiau šį kartą skanavome su virtais grikiais ir sezamo sėklomis.

Komentarai

Komentarų

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

      Atgaliniai pranešimai su “Žirnelių ir morkų draugystė / tobula!

      1. Žirnelių ir morkų draugystė / tobula! | Vegan planeta
      error: Content is protected !!