Pietus / Vakarienė

Naminis lavašas su lęšiais ir daržovėmis

Turint namuose grilinę būtų nuodėmė nevalgyti lavašų / suktinių. Tačiau šiam receptui jums re reikės keptuvės, kurios ne gaila kaitinti be riebalų. Receptas ypač paprastas tam, kad pagaminti naminius lavašo lakštus. Gaminat šį patiekalą, man padėjo vaikai, o pagamintus lęšius jie skanavo kuo puikiausiai!

Lavašo lakštams pagaminti reikės:

3 puod. spelta baltų miltų,
1 puod. filtruoto vandens
žiūpsnelio druskos

Įdarui:
0,5 kopūsto (vidutinio dydžio)
žiūpsnelis druskos „Lemon salt“
250g lęšių (mirkytų 24val, kelis kartus perplautų, išvirti)
4 vnt pomidorų (2 raudoni, 2 geltoni)
keli svogūno laiškai
žiūpsnelis druskos „Bamboo jade“

Veiksmas:
1. Į dubenį berkite sijotus miltus, druską – pamaišykite.
2. Pilti vandenį į miltus ir išminkyti tešlą.
3. Tešlą padalinti į 16 gabalėlių.
4. Iškočioti tešlą kuo ploniau, dėti į įkaitintą keptuvę be riebalų.
5. Kepti iš abiejų pusių.
6. Iškeptus dėkite į rankšluostį vienas ant kito, uždenkite.
7. Lęšius aptrinti grūstuvę, dėkite smulkintus pomidorus, pjaustytus svogūno laiškus, druską ir išmaišyti.
8. Kopūstą supjaustyti kuo smulkiau, dėti į keptuvę, uždengti ir pašildyti, kol jie paminkštės. Berkite druskos ir išmaišykite.
9. Ant iškepto lavašo dėkite kopūstus, paruoštus lęšius.

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *