Desertai, Gluten Free

Avižų sausainiai nesaldus ir dar GLUTEN FREE

Kai norisi sausainių ir ne per daug saldžių, gaminamės paprastus avižų dribsnių sausainius. Nors jie ne tokie ir paprasti. Kas mėgstate saldžiau rekomenduoju įdėti papildomai saldiklio. Tačiau mums puikiai jie tiko ir tokie. 🙂

Visų pirma reikia iš pilno grūdo avižų dribsnių sumalti į miltus. Šiam tikslui pasiekti naudojau savo mylimą Foodmatic lėtaeigę sulčiaspaudę. Gaminant su ja šiuos miltus pavadinčiau pilno grūdo, ne smulkiai sumaltus. Ypač geri tokie miltai, dabar tik tokius ir naudosiu!

Receptas:
2,5 puod. avižų dribsnių (jau sumaltų)
0,5 banano
1/4 puod. eko ryžių pieno
6 v.š eko tirpinto kokoso aliejaus
1,5 saujos eko razinų

Veiksmas:

Įkaitinti orkaitę iki 180temp!

1. Sumaltus avižų dirbsnius sumaišyti su razinomis.
2. Sutrinti bananą iki purė masės.
3. Į dubenį su bananu pilti pieno, aliejaus ir išmaišyti.
3. Sumaišyti viską kartu.
4. Kepkite orkaitėje 180temp., apie 15-20min.
5. Atvėsinti ant kepimo grotelių.

Skanaus!

 

Komentarai

Komentarų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *