Pietus / Vakarienė

Sotieji skaldytų žirnių pietūs

Skaldyti žirniai yra universalus produktas, su juo galima gaminti sriubas, troškinius, salotas ar valgyti tiesiog su daržovėmis. Šį kartą super paprastas pietų variantas tinkantis nešinukui į darbą. 🙂

Receptas:

500g skaldytų žirnių
pundelis svogūno laiškų
pipirų
druskos

2 vnt jaunų cukinijų
1,5 gerai sunokusio avokado
keli šaukštai žalios citrinos sulčių
druska

Papildomai : agurkas ir ridikėliai

Veiksmas:
1. Žirnius gerai nuplauti ir mirkyti vandenyje ir kartais perplauti 24val (tokiu būdu nepūs pilvo).
2. Perplauti žirnius ir virti vandenyje apie 25min. Atvėsinti!
3. Atvėsintus žirnius sumaišyti su smulkintais svogūno laiškas, pipirais ir druska.
4. Cukiniją supjaustyti šiaudelių pjaustyklę, taip gausite cukinijos „makaronus“.
Šiam tikslui pasiekti naudoju šia LURCH firmos pjaustyklę -iš žaliavalgis.lt svetainės.

5. Gautus cukinijų makaronus sumaišyti su trintu avokadu, laimo sultimis, druska.
6. Į lėkšte dėkite paruoštus cukinijų makaronus, žirnius bei pjaustytus ridikėlius ir agurkus.

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *