Žiedinio kopūsto kepsnys (vištienos skonio!)

768 1024 Vegan Pipiras

Žiedinį kopūstą mums skanu valgyti įvairiais patiekimo variantais. Tačiau sugalvojus pagaminti iš jo kepsnį, nesitikėjau nei aš nei vyras, kad taip skanu bus. Nes išties labai gero skonio gavosi! Kas svarbiausia jam pagaminti reikėjo tiek ne daug produktų.

Gaminimas be riebalų!

Receptas:

1kg žiedinio kopūsto (aš naudojau du mažus po 500g)
3 v.š vegan majonezo
3 v.š prieskonių vištienai (pasirinkite sau mėgiamiausius!)

300g morkų
1 puod. grikių

Veiksmas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180temp.
2. Kopūstą nuplauti, nupjauti jo lapus.
3. Majonezą sumaišyti su prieskoniais.
4. Gautą majonezą su prieskoniais aptepti kopūstą / us.
5. Paruoštus kopūstus dėkite į kepimo formą (aš naudojau emaliuotą iš atradimų saldėlys)
6. Dėti į įkaitintą orkaitę, kepti 180temp., apie 20-25min. Tada įjungti vėjelį ir kepti dar apie 15-20min.

Kitų produktų paruošimas:

7. Morkas nuskuskite, supjaustykite griežinėliais.
8. Dėkite morkas į keptuvę su lašeliu filtruoto vandens, ant mažos ugnies pašildykite / pavirkite jas uždengus dangčiu.
9. Grikius užmerkite iš vakaro (arba pamirkytus kelias valandas) užvirkite ir palikite kol atvės.
10. Į dubenėlį dėkite grikių, morkas, ir pjaustytą kepsnį.

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

      Atgaliniai pranešimai su “Žiedinio kopūsto kepsnys (vištienos skonio!)

      1. 20 šventinių receptų (2018) | Vegan Pipiras
      error: Content is protected !!