Desertai, Gluten Free

Avižų – grikių keksiukai / GLUTEN FREE

Kai norime skanaus ir be gliuteno, visada renkamės žalių grikių miltus ir avižų dribsnius. Todėl šie keksiukai buvo kepami iš šių dviejų mėgiamiausių produktų. 🙂 Labai geros tekstūros bei skonio keksiukai!

Mano puodelis 250ml

Receptas:
2 linų sėmėnų „kiaušiniai“ (rasite kuo pakeisti kiaušinį čia)
6 v.š datulių sirupo
žiūpsnelis druskos
1 puod. vidutinio stambumo avižų dribsnių
1 puod. žalių grikių miltų
1 a.š sodos
3 v.š obuolių acto

Ant viršaus:
Juodas konditerinis šokoladas be cukraus
Smulkintos migdolų drožlės

Veiksmas:
1. Įkaitinti orkaitę iki 180temp.
2. Avižų dribsnius palaikyti vandenyje apie 10min, nusausinti.
3. Linų sėmenų „kiaušinį“ sumaišyti su datulių sirupu, avižomis ir išmaišyti.
4. Sodą nugesintą su actu įmaišyti į mišinį.
5. Atsargiai pilti grikių miltus, išmaišyti iki vientisos tešlos konsistencijos.
6. Tešlą pilti į nedidelių keksiukų formeles.
7. Šauti į orkaitę 20-25min, 180temp.
8. Iškeptus atvėsinti ant grotelių.
9. Šokoladą ištirpinti ant garų.
10. Su šaukšto pagalba papuoškite keksiukų viršų, berkite migdolus.
11. Palaukite kol šokoladas sustings.

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *