Avižinių dribsnių kepti duoniukai / Gluten free

614 819 Vegan Pipiras

Paprastai pagaminami duoniukai iš avižų dribsnių, kurių greitai neliks. Taip nutiko ir man, nespėjau iškepti, atvėsinti, o jau vaikai su vyreliu prisistatė skanauti jų. Nieko nepaliko! Norėjau paskanauti su salotomis, tačiau likau be savo norų 😀 Laiminga buvau, kad taip puikiai įvertino šeima šiuos duoniukus. 🙂

Patarimas: Kepimui naudoti kvadratinę formą / ar didelę kepimo skardą.

Receptas:
1 ir 1/2 puod. pilno grūdo avižų dribsnių
1 v.š datulių sirupo
1 a.š druskos „Alpen Bergkern”
1 ir 1/2 puod. filtuoto vandens
1 puod. saulėgrąžų
1/4 puod. rudų linų sėmenų
1/2 puod. jau maltų rudų linų sėmenų

Veiksmas:
1. Avižų dribsnių 1 puod. sumalti iki miltų kokteilinėje.
2. Į dubenį suberti avižų dribsnius, maltus avižų dribsnius, druską, nuplautas saulėgrąžas, linų sėmenys, maltus linų sėmenys viską išmaišyti.
3. Įkaitinti orkaitę 180temp.
4. Į sausą mišinį supilti vandenį, sirupą, gerai išmaišyti. Palikti pastovėti 20-30min.
5. Gautą masę dėti į kepimo formą padarant ją vienodo storio, supjaustyti norimo dydžio gabalėliais (tam, kad galima būtų lengvai išimti).
6. Kepti orkaitėje apie 30min, 180temp.
7. Atvėsinti ant atvėsinimo grotelių, o tada sulaužyti.

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

    • Julija

      Ačiū už receptą, tikrai labai vykęs 🙂 gaminsiu dar!

    Atgaliniai pranešimai su “Avižinių dribsnių kepti duoniukai / Gluten free

      error: Content is protected !!