Gluten Free, Pietus / Vakarienė

Žalių grikių miltų blynai patiekti su pakepintu bananu / Gluten free

Atsiminiau nuostabų produktą, tai žalių / baltų grikių miltus iš kurių pavyksta pagaminti ypač skanius blynus. Galima gaminti paprastus arba kiek įmantriau!

Prie puikių blynų tinka bananai! Visi šiame recepte naudojami vaisiai yra iš Snackbox vaisių dėžės, kurią gauname kartą per savaitę. Tai puikus sprendimas įmonėms, lepinti savo kolegas vaisiais!

Patarimas: pirkdami žiūrėkite, kad tai tikrai būtų žali / balti grikiai, kitu atveju nusipirksite rudų grikių miltus,o iš jų tikrai nieko nesigaus!

Receptas:

1 vnt obuolys
4 vnt kriaušės
1,5 puod. vandens
2 puod. žalių / baltų grikių miltų
3 v.š avinžirnių miltų (galite pakeisti ir kitu produktu „kiaušinį“, rasite čia)
2 v.š tirpinto eko kokoso aliejaus
1 a.š sodos
3 v.š obuolių acto

Kepimui – eko kokoso aliejaus

Patiekimui :
3-4 vnt bananai
Patarimas: rinkitės prinokusius, tačiau tvirtesnius.
kelios saujos – goji
kelios saujos – kokoso traškučių
sauja – pistacijų
saldumui – daug datulių sirupo

Veiksmas:
1. Obuolį, kriaušes nulupti, supjaustyti, dėti į puodą, virti ant silpnos ugnies, kol gausis minkšti obuoliai su kriaušėmis.
2. Išvirtą obuolį, kriaušes (ir jei liko vandenį) pilti į kokteilinę ir suplakti iki vientisos masės.
3. Gautą tyrę sumaišyti su vandeniu, aliejumi.
4. Miltus sumaišyti su avinžirnių miltais, pilti skystąją dalį, į ją taip pat pilti sodą nugesinta obuoliu actu ir gerai išmaišyti.
5. Kepti blynus su nedideliu kiekiu aliejumi.
6. Iškeptus visus blynus į keptuvę (be riebalų!) dėkite perpjautą bananą, pašildykite jį kol viršus suminkštės.
Patarimas: kepindami žiūrėkite, kaip šila, nes perkepę bananai neapsiverčia ir būna netokie gardūs.
7. Į lėkstę dėkite blynų, šiltus bananus. Ant jų viršaus berkite goji, kokoso traškučius, pilkite datulių sirupo ir smulkintus pistacijų riešutus.

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *