Pietus / Vakarienė

Žuvies skonio falafeliai

Nieko nėra skaniau pietums / vakarienei valgyti avinžirnių kepsnelius vadinamus falafeliais su fermentuotais kopūstais! Tas derinys topas mūsų šeimoje. Begalo skanu ir sotu. Tokį paprastą patiekalą valgome visa šeima kartu. Ypač šaltuoju metu laiku mėgstame fermentuotas daržoves, nes jos mums padeda gaminti organizmui pačiam B vitaminą.

Receptas:

250 g avinžirnių
1,5 a.š Himalajų druskos,
5 – 6 v.š žuvies prieskonių (česnakai, krapai, saldžioji paprika, juodieji pipirai),

Kepimui : eko rapsų aliejaus
Patiekimui : fermenduotų kopūstų (ieškokite be cukraus)

Veiksmas:

1. Išmirkyti avinžirnius 24-36val (kelis kartus pakeičiant vandenį).

2. Avinžirnius gerai nuplauti (trinant tarp rankų, kad vanduo išliktu švarus).

3.. Į S formos smulkintuvo indą suberkite avinžirnius, druską ir prieskonius. Susmulkinkite taip, kad liktu ypač maži gabaliukai, nors pati masė puikiai sukibusi.

Patarimas: Jei neturite, tinka avinžirnius sumalti mėsmalę.

4 .Keptuvėje įkaitinkite aliejų.

5. Dabar labai padės jums ledų šaukštas / ar įprastas šaukštas su kuriuo galite formuoti kepsnelius.

Patarimas: Jei paspausite, jie bus plokšti.

6. Kepti reikia iš abiejų pusių.

7. Iškepusius falafelius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.

8. Į lėkštes dėkite fermentuotų kopūstų. Ant viršaus dedame kepsnelius.

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *