Keksiukai su šokoladu / Širdučių diena / 2018

768 1024 Vegan Pipiras

Priminus visai šeimynai, kad bus širdučių diena, jie nusprendė, kad turėsiu pagaminti jiems širdučių su daug šokolado (mes šokolado nevartojame, vaikai nėra ragavę, tačiau radau atsitiktinai eko šokolado su stevia, kurio sudėti
man pasirodė labai gera. Nusprendžius jį pabandyti, skonis iš tikro jo labai geras, todėl daviau ir vaikams paragauti! Nieko nelaukiant reikėjo nuo ryto keltis ir kepti jiems širdučių.
Taip nutiko, kad šiais metais, mūsų širdučių diena buvo ant ratų. Todėl tik šiandieną galėjome juo pasimėgauti.

Keksiukai kakaviniai su razinomis, šokoladu ir paprastu papuošimu. O jau skonis koks geras! Laaaabai patiko, kartosime!

Receptas:
Sausi produktai:
3 puod. spelta šviesių miltų
0,5 puod. eko kokoso žiedų cukraus
0,5 puod. eko natūralios kakavos
1 a.š sodos

Drėgni produktai:
1,5 puod. eko ryžių pieno
1 puod. filtruoto vandens
6 v.š tirpinto eko kakavos sviesto
1 citrinos

Papildomai:
1 sauja eko razinų
100g eko konditerinio šokolado
1 sauja nesūdytų / nekepintų pistacijų
1 sauja kokoso drožlių

Veiksmas:
1. Gerai įkaitinti orkaitę iki 180temp.
2. Į dubenį sijoti miltus, kakavą, sodą. Taip pat įpilti cukraus.
3. Kitame dubenyje sumaišyti pieną, vandenį, kakavos sviestą ir šviežiai spaustos citrinos sultis.
4. Sausus produktus sumaišyti su drėgnais produktais.
5. Razinas įmaišyti į tešlą.
6. Gautą masę dėti į norimą formą.
7. Kepti orkaitėje 180temp., apie 20min. Jei mažesnės formos 15min. (tik nedarinėkite durelių)
8. Iškeptus keksiukus išimti iš formelių ir atvėsinti ant grotelių.
9. Šokoladą ištirpinti garų vonelėje.
10. Keksiukų viršų patepti šokoladu ir palikti ant grotelių (jei nubėgs šokoladas)
11. Viršų papuošti smulkintais pistacijų riešutais ir kokoso drožlėmis.
12. Palikti kol sustings.

Skanaus!

P.s
1. Vos pradėjus gaminti vyras užuodė, kad bus kažkas skanaus!
2. Keksiukai labai gražiai iškyla.
3. Išėmus iš formelių atrodo jų šonai yra minkšti, tačiau palaukus jie sutvirtėja labai gerai.
4. Keksiuko vidus labai gerai iškepęs, purus.
5. Pastovėjus dieną / dvi , nesukietėja, išlieka vidus drėgnas.
6. Labai rekomenduojame pabandyti ir Jums.

 

Komentarai

Komentarų

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

    error: Content is protected !!