Desertai, Gluten Free

Nekepti keksiukai su trešnėmis

Kai vaikai nori keksiuku, paprasta ir lengva pagaminti nekeptus keksiukus, nes jie skanus ir sveiki yra! Skonis labai geras, o ta trešnė primena vasarą mm….

O kaip jūs švenčiate draugų dieną? 🙂

Gaminami yra iš riešutų be papildomo cukraus!

Receptas:

Pagrindui:
100g graikinių riešutų,
85g datulių pastos,

Viršus:
130g anakardžių (mirkytų 4val)
150g datulių pastos
35g eko kokoso aliejaus (kambario temp.)
150ml vandens

Papuoršta:
Trešnės (šaldytos nuo vasaros)
Acai milteliai

Veiksmas:
1. Graikinius riešutus perrinkti ir patikrinti ar nėra kevalo likučių (!!!!). Naudojau šį kartą naminius, kokie jie skanūs yra! Ačiū Rasai už dovaną!
2. Datulių pastą susmulkinti iki vientisos masės su graikiniais riešutais.
3. Gautą masę dėti į keksiukų dugną.
4. Anakardžius suplakti iki vientisos masės kartu su datulių pasta, kokoso aliejumi ir vandeniu.
5. Gautą masę pilti į formales.
6. Į vidurį keksiukų dėti trešnes.
7. Dedame į šaldiklį 2-3val arba per naktį.
8. Sušalusius ištraukti iš formelės ir padėti ant padėklo.
9. Prieš valgant palaikyti kambario temp. apie 10-15 min.
10. Papuošti viršų Acai milteliais.

Skanaus!

P.s skaniausia valgyti dar vėsu, jis tada yra ypač gaivus!

Komentarai

Komentarų

One thought on “Nekepti keksiukai su trešnėmis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *