GLUTEN FREE, Saldu, naturalu, Tortai

Migdolinės „varškės“ tortas / plokštainis (gluten free)

Šiuo metu ypač populiaru gaminti nekeptus tortus. Taip tokius tortus mūsų šeima taip pat labai mėgsta, nes juos gaminti nėra sunku, reikia gero S formos smulkintuvo arba galingos kokteilinės .
Vaikai pamatę, kad gaminsiu nekepta tortą (tačiau labiau pavadinčiau plokštainiu), labai apsidžiaugė, nes žino, jog skanaus kažką ypač saldaus ir skanaus!
Gaminimas ypač paprastas, nes jį padarius reikia laikyti per naktį šaldytuve!

Šiam tortui / plokštukui reikia:

Apačia:
2 puod. žalių grikių (mirkytų 4val)
100g eko kokoso aliejaus
550g ypač minkštų datulių (datules.lt)
1 puodelis kokoso drožlių

Viršus:
250g migdolų (mirkytų 24val)
15 vnt abrikosų (saulėje džiovintų)
6 v.š eko kakavos
1 puod. kokoso drožlių
400g ypač minkštų datulių (datules.lt)
100g eko kokoso aliejaus

Papuošta:
Kokoso traškučiais
Goji uogomis

Veiksmas:
Grikius nuplauti, nusausinti. Datules kartu S formos smulkintuve susmulkinti iki pastos konsistencijos, gautą masę sumaišyti su grikiais ir kokoso drožlėmis. Iš šios masės darysime pagrindą, todėl paimkite norimą formą (aš naudojau kvadrato tipo) ir su šaukšto pagalbą visą masę išlyginkite formoje.

Darysime viršų. Migdolus, abrikosus, kakavą, kokoso drožles, datules ir aliejų dėkite į kokteilinę ir suplakite iki vientisos masės (mmmmmm kokia puiki varškytė gausis). Gautą masę dėkite ant pagrindo. Viršų sulyginkite šakutės pagalba, papuoškite kokoso traškučiais ir goji uogomis.

Paruoštą tortą dėkite į šaldytuvą per naktį, o tada galite skanauti!

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

One thought on “Migdolinės „varškės“ tortas / plokštainis (gluten free)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *