Kai nori pasidžiaugti gamtos malonumais, maistas ant laužo!

1024 765 Vegan Pipiras

Kol dar yra geri orai, galime susikūrti laužą ir skaniai pasikepti daržovių! Nesvarbu koks oras, svarbu, kad ugnelę galima užkurti! Taigi imame malkas ir kuriame ugnį!

P.s kepti galite ir pievagrybius, bulves, morkas, šparagus, šparagines pupeles ar net vaisius (arbuzą, persiką ir panašiai!).

Taigi čia rasite du cukinijų varinatus „marinavimo”!

Štai jums du skirtingi cukinijų prieskoniavimo variantai :
Rūkyta cukinija
1 didelė cukinija
1 a.š druskos alpen berkern (druskosnamai.eu)
1 a.š rūkytos paprikos miltelių (Smokeland.eu)
2 a.š citrinos sulčių (šviežiai spaustų)

Viską sumaišyti, berti ant apie 0,8mm storio pjaustytos cukinijos, gerai įtrinti ir palikti šaldytuve apie 1-2val.

 

Su prieskoniais cukinija

3 jaunos cukinijos
1 a.š druskos alpen berkern (druskosnamai.eu)
2 a.š prieskonių mišinio (kmynų, ciberžolės, cinamono, imbieras, kalendra, gvazdikėliai)
5cm poro
1 v.š citrinos sulčių
2 a.š pipirų (NE maltų)

Papriką supjaustyti 0,6-0,8mm storio, tada sumaišyti su poro griežinėliais ir pipirais . Į indelį pilti citrinos sultis, druską, prieskonius, berti ant cukinijos ir gerai įtrinti. Palikti stovėti šaldytuve apie 1-2val.

Kepti tokio tipo cukinijas ant grutelių, kepti iš abiejų pusių!


Kepant kalafijorą reikia : nuplauti, atskirti mažas „galvutes”. Dėti ant grotelių, kepti iš abiejų pusių!

Kukurūzų ir paprikos kepimas ant laužo, taip pat labai paprastas.

1. Kukurūzus dėti ant grotelių paprastai, norint galima padalinti į dvi dalis.
2. Papriką perpjauti pusiau, išimti kauliukus ir dėti ant grotelių.

Kepti iš abiejų pusių! Paprika greičiau iškeps,o kukurūzai kiek ilgiau, todėl nesudeginkite paprikos!

 

 

 

Valgant kalafijorą, kukurūzų , paprika nėra būtina berti druskos ar kitų prieskonių jie ir vieni labai skanus. Tačiau su cukinija yra taip, kad minimalus prieskoniai suteikia įpatingą skonį.

Skanaus ieškant sau mėgiamiausią patiekalą!

 

Komentarai

Komentarų

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

    error: Content is protected !!